Åpningstider: MAN – FRE: 08-17 – LØR: 09-13.45

(TBD)

Aarnes as

Historie
Firmaet Aarnes AS fikk sitt navn etter grunnleggeren Oddvar Aarnes. Oddvar startet et motorveksted i en garasje på Tunejordet i 1954. Senere i ’54 ble det kjøpt en eiendom i Elvegata i Sannesund, (Sarpsborg syd) Hele bedriften ble da flyttet dit.

Firmaet ble drevet av familien Aarnes som et motorverksted frem til tidlig ’70. Da ”ragger perioden” i Østfold var på sitt største og behovet for deler til amerikansk bil var økende, begynte deleimporten så smått i ’74. Den gang foregikk det slik at ukedagen ble brukt til å ta i mot ordre, og på fredagen gikk turen til våre gode foretnings forbindelser i Stockholm for å kjøpe inn. Hjem på lørdag kveld og gjøre klar deler for henting og avsendelse på søndag. Slik gjentok det seg frem til vi starte opp med egenimport fra USA i ’75. Vi må også nevne at mange av de leverandørene vi etablert kontakt med den gangen fortsatt er våre leverandører.

Da organisasjonen Amcar og flere lignende klubber ble startet fra 1975 – ga dette interessen for amerikansk bil et skikkelig opptur for vårt firma. I 1978 var det på tide med et påbygg. Totalt hadde vi da ca 275m2 til lager og ordre mottak. I 1980 solgte vi ut motorverkstedet vårt, som ble hetende Sarpsborg motorverksted. Siden den gang har det vært fullt fokus på deler. Firmet ble den gang gjort om til et AS med Arve Aarnes, Inger Aarnes, Jørgen Horodecki og Thorbjørn Back på eiersiden.

September 1984 hadde vi et nytt bygg stående klart på Iseveien. 570m2 ga oss den gang utrolig mye plass. Flyttingen ble dog fremskyndet noe pga et uhell som skjedde i vårt gamle lager. På den tiden hadde firmaet vokst til 8 medarbeidere og en omsetning på rundt 7 mill.

Omsetningen økte de kommende år, og Arve Aarnes valgte å selge seg ut av firmaet av helsemessige årsaker. Kjetil Hauge kom litt etter dette også inn på eiersiden.

Siden 2000 har firmaet vært eid 50/50 av Kjetil Hauge og Thorbjørn Back. Begge har vært ansatte siden sent syttitall.

I 2001 kjøpte vi vårt nåværende bygg. Flytting ble foretatt i september 2002.

Vi har pr i dag ca 2000 m2 med lager og butikk.

13 ansatte, hvorav mange som har vært med oss lenge. Dette er fordelt med: 11 stk på ordre mottak, 1 i pakkeavdelingen, 1 kontorist.

Total omsetningen i 2019 var på ca 30 mill.
Vi sender gjennomsnittlig 100 pakker pr dag og behandler godt over 100 ton med deler pr år.
Vi mottok i fjor 23 konteinere og 14 stykkgods sendinger med båt og gjennomsnittlig 2 fly sendinger pr uke.
Vi har registrert ca 140000 forskjellige delenr. og lagerfører ca 1/3 av disse.
Vi har hele tiden fokusert på å selge kvalitets deler til Amerikansk bil og yte våre kunder en fortjent service.
Gjennom kontinuerlig gjennomgang av vårt lager og fokus på ”å ha” delen på lager føler vi at vi langt på vei har lykkes. Men vi jobber kontinuerlig med å yte dere som kunder den respekten dere fortjener.

Tusen takk for at vi for lov til å ha dere som kunde.

 

Mvh Kjetil & Thorbjørn

Butikken